ISBN 978-605-81727-0-8

Hatice Bodur ( Editör )

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1985 yılında mezun oldu.  1985-1987’de Fatsa’da mecburi hizmet yaptı. Uzmanlık Eğitimini, Ankara Rehabilitasyon Merkezinde 1987-1990 döneminde yaptı.  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Kliniğinde göreve başladı. 1994’de doçent, 1998’de şef yardımcısı, 2002’de şef ünvanı aldı. 2002-2018 döneminde aynı klinikte  Klinik Şefi/Eğitim ve İdari Sorumlu olarak çalıştı. 2013 yılında Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalında profesör ünvanı aldı. 

2002’de  Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Yeterlik belgesi aldı.  2003-2009 yıllarında Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Yeterlik Kurulunda yürütme kurulu üyeliği yaptı.  2012 yılında TC Sağlık Bakanlığı Tıpta Uzmanlık Kurulu Müfredat Oluşturma ve Standart  Belirleme  Sistemi  (TUKMOS) Üyeliğine seçildi.  ‘European Board of Physical Medicine and Rehabilitation Certificate’ (2004) ve ‘European Board of Physical Medicine and Rehabilitation Certificate of Senior Fellowship’  (2014) sertifikalarına sahiptir.

2013 yılından itibaren Türkiye Romatizma Araştırma ve Savaş Derneğinde (TRASD) iki dönem  başkanlık ve iki dönem başkan yardımcılığı yaptı.  The European League Against Rheumatism (EULAR), Education and Training Standing Committee dönemsel ulusal temsilcisidir. Clinical Rheumatology, Archives of Rheumatology, Turkish Journal of Physical Medicine and Rehabilitation, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri dergilerinde yayın kurulu üyesidir.

Uzun yıllar elektronöromiyografi alanında da çalışan Dr.Bodur Türkiye Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Derneği Klinik Elektronöromiyografi çalışma grubu ve Türkiye Klinik Nörofizyoloji  EEG-EMG Derneği  (Ankara Şubesi)  üyesidir.     

Dr.Hatice Bodur’un  ulusal ve uluslarası kapsamda, fiziksel tıp rehabilitasyon, romatoloji, elektronöromiyografi alanlarında pek çok yazarlık, konuşmacılık, kurs eğiticiliği deneyimi bulunmaktadır. TRASD çok merkezli çalışmalar ve Biyolojik ve Hedefe Yönelik Sentetik Hastalık Modifiye Edici İlaçlar kayıt sitemi proje yürütücüsüdür.

Dr.Bodur Mayıs 2019’dan beri Ankara Şehir Hastanesinde çalışmaktadır.